Asortarea culorilor la pantaloni si pantofi

Gri deschis arata mai bine cu negru decat cu maro. Verde se asorteaza cu maro.

Gri deschis arata mai bine cu negru decat cu maro.

Pantalonii verzi merg grozav cu maro mediu la pantofii de piele sau cizme, aici se observa in ansamblu, unele nuante de galben.

Acesti pantaloni verificati sunt realizati de Shetland si perechea de sosete ruginiu-portocaliu merge bine cu pantofii ciocolatii si talpi crep. Aceasta discontinua garderoba, perechea maro solid sau derby, merge aproape cu orice tip de tinuta informala.  Aici, Printul de Wales a combinat costumul clasic cu un pantof si cu o curea maro mediu si sosete verzi, dar albastru ar fi mers la fel de bine, sau poate o combinatie de verde si albastru.

Un costum de culoare maro mediu se asorteaza cu pantofi maro, desi o pereche de sosete contrastante ar merge mai bine.

 

Texturi din piele maro

Cel mai frecvent veti vedea pantofii din piele maro si cei din piele de caprioara care au devenit foarte populari in ultimii ani. Cei din piele de bivoli ,aligatori sau reni sunt clasici,dar in general foarte scumpi.

Texturi din piele maro

 

Pantofii din piele patinata

Spre deosebire de pielea neagra, pantofii din piele maro vor dezvolta un aspect de-a lungul timpului, care poate fi indreptat prin vopsele de piele si tehnici speciale de lustruire. Am putea cu usurinta sa scriem un intreg articol despre acest subiect, motiv pentru care nu vom intra in detalii, dar puteti observa imaginile de mai jos.

 

Carpincho shoes & antique brown patina Oxford

Carpincho & antique Oxford

Concluzie

Pantofii maro nu sunt un substitut pentru cei din piele neagra, si fiecare ar trebui sa detina cel putin o pereche de Oxford simpli negri. Daca lucrati in domeniul afacerilor, puteti investi in cateva perechi de pantofi negri, dar altfel purtati-i pe cei din piele maro, care sunt mult mai versatili si se potrivesc mai bine cu tinutele casual. Daca nu lucrati la birou si participati rareori la evenimente formale, o singura pereche de pantofi din piele neagra poate fi de ajuns pentru dumneavoastra, in timp ce niciodata nu vei avea destule perechi de pantofi din piele maro. Daca va plac tinutele de seara investiti intr-o pereche de pantofi din piele neagra sau pantofi de opera-estedin, luand in vedere alegerea corecta pentru tinuta de seara, chiar daca unii prefera pantofii din piele de vitel pentru acest fel de tinuta.

404