Cum sa te imbraci ca un italian

Moda italiana

De ce italienii sunt considerati ca barbatii care se imbraca cel mai bine la nivel mondial ?

Nu e ca si cum in aceasta lume moderna, oamenii din America de Nord, Australia sau Asia nu au acces la toate bunurile si lucrurile care le stau la dispozitie unui italian ce se imbraca classy. Multi croitori din (spre exemplu) New York, Melbourne sau Tokyo folosesc materiale te tip “Fabricat in Italia” pentru costume, si nu doar materiale de tip stofa, ei folosesc si croiesc haine si din piele importata din Italia.

Pe scurt, raspunsul la intrebarea “Cum sa te imbraci ca un italian”, este pe scurt cu stil si cu arta de a combina diverse articole. Va vom prezenta cum sa reusiti acest lucru.

Pentru inceput, italienii nu sunt influentati pentru moda ce vine si trece. Dar nici nu sunt pierduti in stiluri prea vechi. In schimb, ei combina cele mai bune aspecte ale celor doua curente. Combina culori contemporane, texturi si asa mai departe, cu siluete si stiluri ce nu tin de timp.

Mai jos va vom prezenta cateva aspecte, despre cum sa te simti si sa te imbraci ca un italian.

#1 Axeaza-te pe lucruri separate

Nu esti italian fara sa ai ceva facut la un croitor. Separat, sacoul si/sau pantalonii sunt fundamentele costumului, totusi, este loc de joaca si acolo. Iarna, spre exemplu, sa adaugi ceva calduros din mohair, sau un sacou din casmir sau alte materiale similare.

#2 Accesorizarea potrivita

Barbatul italian poarta hainele, nu hainele il poarta pe italian. Un sacou facut la comanda este strict necesar, si fiind facut la comanda, se aseaza foarte bine. Dupa, problema este in a evita un look cliseic de imitare a unui italian. Aceasta problema apartine combinarii nepotrivite a hainelor si/sau a accesoriilor.

Spre exemplu, o cravata texturata exact ca restul imbracamintei, butoniere sau batiste de buzunar, sau avand prea multe coliere, inele te scot din stil. Italienii nu poarta accesorii doar ca sa le poarte. Deci, daca lucrurile nu arata “bine” scoate-le si indeparteaza-le pe toate si ia-o de la capat. Arata hainelor si accesoriilor cine e seful!

#3 Foloseste-te formalitatile vestimentare cu stil

Sacourile si pantalonii sunt esentiali pentru o tinuta formala. Dar italienii poarta aceste piese de imbracaminte ce tin de costume, indiferent de ocazie. A te folosi de formalitati vestimentare cu stil, acesta e secretul.

#4 Perfect de imperfect

Aducand vorba de multe stiluri si tipuri de imbracaminte, cuvintele ce ar explica titlul acestui subpunct sunt “o oarecare nonsalanta, prezentata cu un aspect ce nu prezinta o pregatire in prealabil”.

 

 

 

404