Evita cele mai intalnite greseli in moda

Tendinte in moda - Townfashion

Ponturi ajutatoare pentru a evita cele mai intalnite greseli in moda, pentru barbati

De ce sa te intereseze cum arati?
Este chiar atat de important pentru cariera, viata de cuplu, sau influenta pe care o ai asupra celor din jurul tau?
Absolut!

Este demonstrat stiintific ca oamenii care te cunosc isi vor face o parere despre tine (la modul subliminal) in primele 30 de secunde sau mai putin. Aceasta evaluare se petrece atat de repede in mintea umana, asa de rapid incat creierul nu o sesizeaza, si nu percepe ca pe o actiune.

Oamenii de stiinta comportamentala ne spun ca identificam caracteristicile altei persoane in aceasta ordine:

  • Culoarea pielii
  • Sex
  • Varsta
  • Caracteristici Fizice (de exemplu inaltimea)
  • Imbracaminte
  • Privire si atitudine
  • Stil de vorbire

In legatura cu primele 3 nu putem face nimic, dar putem imbunatati sau chiar modifica pe cea de-a 4-a, pentru a oferi un set de caracteristici cu o medie cat mai ridicata.

Din moment de 80% din corpul nostru este acoperit de haine, avem mai jos o serie de puncte care urmate vor imbunatati aparentele noastre:

1. Camasi
Niciodata sa nu porti o camasa cu maneca scurta cu cravata. Camasile cu maneci scurte sunt percepute ca si imbracaminte casual. Sunt potrivite pentru o uniforma sau daca aspiri sa fii managerul unui fast-food, dar nu pentru proiectarea unei imagini profesionale. O camasa cu nasturi pentru guler nu este acceptata pentru o tinuta dupa ora 6PM, si nici in cazul unui costum. Asta e din cauza faptului ca acest tip de camasa, desi apartine genului de imbracaminte casual, a fost conceputa ca si o camasa sport. Gulerul camasii a fost prins cu nasturi special pentru jucatorii de polo.

2. Incaltaminte
Incaltamintea este una dintre cele mai evaluate elemente din imbracamintea unui barbat. Incaltamintea ar trebui sa fie curata, lustruita si potrivita ocaziei la care te afli. Daca porti costum, la el se potrivesc pantofii cu siret. Nu purta aceeasi pereche 2 zile consecutive si acorda timp si intretinerii lor cat nu ii porti.

3. Pantaloni
Pantalonii ar trebui sa fie atat de lungi astfel incat sa iti acopere sosetele, si sosetele ar trebui sa iti acopere gleznele chiar daca stai cu picioarele incrucisate. Dunga pantalonului este functionala si traditionala.

4. Curea si bretele
Niciodata sa nu poti curea si bretele in acelasi timp. Vei inspira o imagine de insecuritate.

5. Sosete
Sosetele ar trebui sa se asorteze cu pantalonii.

6.Curea
Cureaua ar trebui sa se asorteze cu pantofii.

7. Cravata
Cravata ar trebui sa ajunga pana la linia curelei. Acest nucru nu este arbitrar sau negociabil.

8. Ace de cravata
Cravatele cu un nod facut cum trebuie au o adancitura dedesubt. Acele de cravata sunt demodate deja.

9. Sacou
Costumele si sacourile sunt un simbol de autoritate. In orice caz butonul de jos al sacoului nu trebuie niciodata inchis. Costumele pot avea unul, doi, trei sau mai multi nasturi. Cele cu 2 si 3 nasturi sunt clasice, sacourile cu unul sau mai mult de 3 se duc spre regiunea trendului actual, fiind mai potrivite pentru evenimente de tip social decat pentru un mediu profesional. In cazul sacoului cu 2 nasturi doar cel de sus este inchis.

404